Filme online gratis subtitrate

The Ghost Writer (2010)

The Ghost Writer (2010)

Genul thriller este -din pacate- alaturi de cel horror si actiune unul supralicitat si caruia ajung sa-i corespunda productii foarte indoielnice din punct de vedere calitativ. (o privire aruncata asupra programului diverselor posturi TV este edificatoare in acest sens). De altfel, in umila opinie a subsemnatului, acest gen nu are capacitatea de atinge sublimul cinematografic, pe care alte filme il descopera si exprima atat de bine. Totusi, cu un regizor capabil, o poveste bine pusa la punct, coroborate cu elementele tehnice adjuvante, se poate realiza un film bun, ale carui limite sunt date doar de genul pe care il reprezinta. Evident, vorbim despre productia “The Ghost Writer”, in regia controversatului Roman Polanski. Pelicula este o adaptare a cartii “The Ghost” a autorului britanic (fost jurnalist la BBC) Robert Harris. Personajul principal, interpretat de Ewan McGregor, este un autor de biografii care devine angajat de catre echipa fostului prim-ministru britanic Adam Lang. De aici, povestea se dezvolta, intrigile se extind in mai multe directii, iar protagonistul, care ramane fara nume, incepe sa-si puna din ce in ce mai multe intrebari, pe masura ce face cateva descoperiri capitale. Povestea, prin prisma modului in care sunt zugravite unele personaje, prezinta similitudini cu anumite personalitati din realitate, cum ar fi controversele la care este supus Adam Lang care se aseamana cu cele care s-au format in jurul fostului premier Tony Blair.

Mai sus am mentionat anumite elemente de ordin tehnic care contribuie la formarea tensiunii. Tin sa reiterez efectul coloanei sonore, care in multe momente a fost elementul definitoriu al suspansului filmului. Asta nu este neaparat un lucru rau, caci itele plotului sunt suficiente formarii efectului de thriller, insa muzica, precum si succesiunea de cadre si prim-planuri amplifica aceasta stare. Cat despre acting, acesta este total in regula din partea tuturor, cei doi actori principali punandu-si perfect in evidenta subtilul sarm englezesc.

In concluzie, avem de-a face cu un film bun, foarte bun daca esti fan al genului, care te tine in priza permanent pe parcursul lui, fara greseli prea mari sau prea sesizabile; ideea finala este ca The Ghost Writer trebuie vazut neaparat, macar pentru unul dintre urmatoarele motive: este facut de Polanski; este genul tau preferat; este cu actori remarcabili; nu prea sunt filme de vazut prin cinematografe in perioada asta; nu in ultimul rand, este recomandat de noi