Filme online gratis subtitrate

The Golden Compass (2007)

The Golden Compass (2007)

The Golden Compass este un film de fantezie – aventură lansat in anul 2007. Bazat pe Northern Lights (Publicat ca The Golden Compass în SUA), primul roman al lui Philip Pullman din trilogia His Dark Materials. Filmul a fost lansat pe 07 dec 2007 de către New Line Cinema. Regizat de Chris Weitz, avand in distributie starurile Dakota Blue Richards, Nicole Kidman, Daniel Craig, Eva Green, Sam Elliot, Ian McKellen, si Ben Walker, cu Freddie Highmore ca voce al lui Pantalaimon. Proiectul a fost anunţat în februarie 2002, ca urmare a succesului de adaptări recente ale altor epopei de fantezie, dar necazurile avute de script şi selectarea unui administrator au cauzat întârzieri semnificative. La cele $180 milioane, a fost una dintre proiectele New Line, cele mai scumpe vreodată, şi succesul său mijlociu din Statele Unite a contribuit la restructurarea din februarie 2008 a New Line.

Centrul povestii este in jurul aventurilor lui Lyra Belacqua, un orfan care trăieste într-un univers paralel într-o lume care arata la fel ca a noastra. În lumea lui Lyra, un conducator dogmatic numit Magisterium conspira pentru a termina toleranţa şi libera gandire. Săracii, copiii orfani şi giptienii dispar în mâinile unui grup numit de copii, Gobblers. Lyra descopera ca d-na Coulter comploteaza impreuna cu Gobblerii. Salvat de giptienii, Lyra ii insoteste într-o excursie spre nordul departat în căutarea copiilor dispăruţi.

Înainte de lansare, filmul online gratis a primit critici din partea organizaţiilor seculare şi a fanilor His Dark Materials pentru diluarea elementelor religioase din romane, precum şi din partea unor organizaţii religioase pentru sursa materialului anti-creştin şi ateu. Studioul a ordonat schimbări semnificative târziu, în post-producţie, Weitz mai târziu, a numit aceste schimbari ca: “teribila” experienţă. Deşi efectele vizuale ale filmului (pe care Weitz le-a numit “elementul cel mai de succes” a filmului) au câştigat atât o Premiul Academiei şi o BAFTA. Recepţia criticilor a fost mixtă.

Durata filmului online: 113 minute
Va dorim vizionare online placuta!